Vepřové na houbách s pomerančovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové na houbách s pomerančovou šťávou
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62277 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
restované steaky | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Olej chilli |
0,5 kávová lžička | Sůl |
480 g | Vepřová krkovička |
Ostatní ingredience | |
2 špetka | Chilli papričky - vločky |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Pomeranč červený |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 212,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 58,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Ocet vinný červený, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej chilli, Vepřová krkovička, Chilli papričky - vločky, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pomeranč červený nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové na houbách s pomerančovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme 4 plátky z omyté a osušené vepřové krkovice. Plátky by měly být vysoké okolo 2 cm. Potřeme je ochuceným chilli olejem a necháme v pokojové teplotě 10-15 minut odpočívat. |
2 | Mezitím si očistíme a omyjeme žampióny, pak je nakrájíme na silnější plátky. Z omyté snítky rozmarýnu otrhané lístky posekáme nadrobno. Z jednoho červeného pomeranče vymačkáme do sklenice všechnu šťávu. |
3 | V hlubší pánvi rozpálíme olej, na něm orestujeme steaky z každé strany po 2 minutách do zlatohněda, poté je z pánve vyjmeme, osolíme a odložíme. |
4 | Do výpeku z masa přidáme žampióny, rozmarýn, zamícháme a smažíme 3 minuty. Žampióny ochutíme solí, chilli, přilejeme pomerančovou šťávu, 1 lžíci vinného octu, znovu promícháme a přidáme k houbám steaky. Ztlumíme teplotu a pomalu vaříme 3 minuty, maso otočíme a vaříme další 3 minuty. Omáčku podle chuti můžeme dosolit a pak hned steaky s omáčkou dáme na talíře a servírujeme. |