Maďarské brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarské brambory
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62279 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory |
40 g | Cibule |
100 g | Jogurt bílý |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
200 g | Paprika zelená |
100 g | Rajčata |
20 g | řepkový olej |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 6,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 117,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Jogurt bílý, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny řepkový olej mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarské brambory postup přípravy receptu:
1 | Nadrobno pokrájíme cibuli a osmažíme ji na oleji. Přisypeme mletou papriku, necháme zpěnit a podlijeme vodou. |
2 | Oškrábeme a omyjeme brambory a syrové je přidáme do základu. Ochutíme, dle chuti osolíme a necháme dusit téměř doměkka. |
3 | Na kolečka pokrájíme rajčata a papriky a přidáme k bramborám. |
4 | Přimícháme jogurt a dodusíme. |