Recept

Zapékané topinky s vaječnou pomazánkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6228

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
100 g Olej stolní
10 g Pažitka
10 g Petržel - nať
2 ks Rajčata
125 ml Smetana 12% (konzumní)
120 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 ks Veka
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 640 kcal
Kilojoule 2 677kJ
6% Sacharidy 23 g
67% Tuky 50 g
7% Sodík 142 mg
43% Bílkoviny 24 g

Zapékané topinky s vaječnou pomazánkou postup přípravy receptu:

1

Na másle usmažíme vejce s nakrájenou šunkou, nasekanou pažitkou a zředíme smetanou.

2

Plátky veky naskládáme na vymaštěný plech a potřeme smaženými vejci. Navrch položíme plátek sýru.

3

Dáme zapéci do vyhřáté trouby, až sýr změkne.

4

Před podáváním topinky zdobíme plátky rajčat a snítkou petržele.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept