Zapékané topinky s vaječnou pomazánkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané topinky s vaječnou pomazánkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6228 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
100 g | Olej stolní |
10 g | Pažitka |
10 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
120 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 314,3mg |
Draslík | 200,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Pažitka, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40%, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané topinky s vaječnou pomazánkou postup přípravy receptu:
1 | Na másle usmažíme vejce s nakrájenou šunkou, nasekanou pažitkou a zředíme smetanou. |
2 | Plátky veky naskládáme na vymaštěný plech a potřeme smaženými vejci. Navrch položíme plátek sýru. |
3 | Dáme zapéci do vyhřáté trouby, až sýr změkne. |
4 | Před podáváním topinky zdobíme plátky rajčat a snítkou petržele. |