Zapečené těstoviny se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené těstoviny se špenátem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62281 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
40 g | Cibule |
15 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | řepkový olej |
150 g | Špenátový protlak mražený |
10 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 30% |
200 g | Těstoviny flíčky |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 507,2mg |
Draslík | 416,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, řepkový olej, Špenátový protlak mražený, Sýr Eidam cihla 30%, Těstoviny flíčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené těstoviny se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme cibuli a zpěníme jí na oleji. Přidáme špenát, trochu podusíme, osolíme a zahustíme moukou rozmíchanou v 1/3 mléka. Ke špenátu přidáme jedno vejce, promícháme a provaříme. |
2 | Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu a do scezených vmícháme hotový špenát. |
3 | Těstoviny se špenátem vložíme do zapékací formy, vymazané máslem a zasypané strouhankou. |
4 | Vložíme do trouby a dáme zapéct. |
5 | Po mírném zapečení zalijeme směs zbytkem vajec rozšlehanými s mlékem a solí, zasypeme strouhaným sýrem a znovu zapékáme, dokud se vejce nesrazí. |
Poznámka
Voda na vaření podle potřeby.