Pečené brambory plněné Lučinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory plněné Lučinou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62282 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
20 g | řepkový olej |
1 kávová lžička | Sůl bylinková |
200 g | Sýr Lučina - termizovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 846,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny řepkový olej, Sůl bylinková, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory plněné Lučinou postup přípravy receptu:
1 | Pečlivě omyjeme brambory a ve slupce je uvaříme do poloměkka. |
2 | Po vychladnutí brambory podélně rozpůlíme a vydlabeme vnitřek tak, aby zůstal přibližně 0,5 cm okraj. |
3 | Vydlabaný vnitřek brambor smícháme s prolisovaným česnekem, solí a Lučinou. Touto směsí naplníme vydlabané brambory. |
4 | Zapékací formu vymažeme olejem a vložíme připravené brambory. |
5 | Pečeme při 180 ti stupních dozlatova ( přibližně 25 minut ). |
Poznámka
Voda na vaření brambor - podle potřeby.