Zdravý recept

Grilované jehněčí karbanátky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62285

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Citrony
500 g Jehněčí maso mleté
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Paprika sladká
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
Na pomoučení
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Na potření
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
Příloha
200 g Salát Polníček

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 836kJ
2% Sacharidy 8 g
47% Tuky 35 g
14% Sodík 271 mg
39% Bílkoviny 22 g

Grilované jehněčí karbanátky postup přípravy receptu:

1

Chemicky neošetřený citrón omyjeme, kůru nastrouháme do misky a k ní vymačkáme šťávu jen z 1/2 citrónu. Omytou malou chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a papričku drobně posekáme. Očistíme cibuli a česnek, pokrájíme je nadrobno a v pánvi je na rozehřátém oleji zpěníme, přimícháme chilli papričku a společně s cibulí smažíme doměkka asi 1 minutu. Pak pánev odstavíme z plotny, směs dáme do mísy a necháme vychladnout. Přidáme k ní libové jehněčí mleté maso, sladkou papriku, sůl, kmín, nastrouhanou citrónovou kůru se šťávou, majoránku a směs důkladně promícháme. Misku s masem zakryjeme a necháme v chladničce 4-6 hodin.

2

Po této době gril rozehřejeme na maximum. Dlaně si poprášíme moukou a v dlaních ze směsi vytvoříme malé kuličky (28 kusů). Kuličky položíme na grilovací pekáč, potřeme je olejem a grilujeme je 10 minut. Během grilování je často obracíme. Podáváme je hned horké s čerstvým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept