Grilované jehněčí karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované jehněčí karbanátky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62285 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
500 g | Jehněčí maso mleté |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Paprika sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
Na pomoučení | |
---|---|
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Na potření | |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
Příloha | |
200 g | Salát Polníček |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 382,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 63,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citrony, Jehněčí maso mleté, Kmín drcený, Majoránka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika sladká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované jehněčí karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Chemicky neošetřený citrón omyjeme, kůru nastrouháme do misky a k ní vymačkáme šťávu jen z 1/2 citrónu. Omytou malou chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a papričku drobně posekáme. Očistíme cibuli a česnek, pokrájíme je nadrobno a v pánvi je na rozehřátém oleji zpěníme, přimícháme chilli papričku a společně s cibulí smažíme doměkka asi 1 minutu. Pak pánev odstavíme z plotny, směs dáme do mísy a necháme vychladnout. Přidáme k ní libové jehněčí mleté maso, sladkou papriku, sůl, kmín, nastrouhanou citrónovou kůru se šťávou, majoránku a směs důkladně promícháme. Misku s masem zakryjeme a necháme v chladničce 4-6 hodin. |
2 | Po této době gril rozehřejeme na maximum. Dlaně si poprášíme moukou a v dlaních ze směsi vytvoříme malé kuličky (28 kusů). Kuličky položíme na grilovací pekáč, potřeme je olejem a grilujeme je 10 minut. Během grilování je často obracíme. Podáváme je hned horké s čerstvým salátem. |