Sýrový nákyp II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový nákyp II
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62286 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 256,3mg |
Draslík | 82,8mg |
Vláknina | 555,0mg |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sýrový nákyp II postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme kaši z mouky a másla a necháme ji vychladnout. |
2 | Do kaše vmícháme nastrouhaný sýr, žloutky, sůl. Zlehka přimícháme vyšlehaný sníh z bílků. |
3 | Směsí naplníme máslem vymazanou a strouhankou zasypanou formu. |
4 | Povaříme ve vodní lázni přibližně 30 minut. |
Poznámka
Můžeme podávat s vařenými bramborami.