Burger po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burger po italsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62287 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
Míchaný salát | |
---|---|
1 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 ks | Rajčata |
70 g | Rukola |
Burger | |
1 ks | Česnek |
500 g | Hovězí maso mleté |
0,5 kávová lžička | Pepř 4 barev |
25 g | Rajčata sušená sterilovaná |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Na pomoučení | |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Na potření a smažení | |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 143,9mg |
Draslík | 794,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 768,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Česnek, Hovězí maso mleté, Rajčata sušená sterilovaná, Rozmarýn čerstvý, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hořčice Dijonská, Olej olivový extra panenský, Rukola, Pepř 4 barev, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Burger po italsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěný stroužek česneku utřeme. Sušená konzervovaná rajčata necháme okapat z nálevu, pak je pokrájíme nadrobno. Snítku rozmarýnu omyjeme a otrhané lístky drobně pokrájíme. |
2 | Připravíme si zeleninovou směs - míchaný salát: omyjeme rukolu, rajčata a očistíme červenou cibuli, kterou pokrájíme na tenké plátky. Rajčata pokrájíme též na plátky. Vše dáme do mísy, přidáme lžičku pikantní hořčice, salát pokapeme olivovým olejem a promícháme. |
3 | Do mísy dáme mleté libové hovězí maso. Přidáme k němu strouhanku, rozšlehané vejce, rozmarýn, česnek, parmezán, sušená rajčata, sůl a pepř podle chuti. Směs důkladně promícháme. Do misky si nasypeme asi 2 lžíce mouky. Masovou směs rozdělíme na 4 díly, z každého vytvoříme větší kuličku, obalíme ji v mouce a v dlaních ji sploštíme do tvaru burgeru (karbanátku). Každý potřeme olejem. |
4 | Předehřejeme nejlépe litinovou pánev, rozehřejeme v ní olivový olej na vyšší teplotu. Burgery smažíme z každé strany po 4-5 minutách do zlatohněda. Mezitím si předehřejeme v troubě bulky, pak je rozkrojíme, vložíme do nich připravený salát a burgery. Hned teplé bulky s burgery vložíme do papírového ubrousku a podáváme. |
5 |
|
6 | . |