Ražniči z jehněčí svíčkové s žampióny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ražniči z jehněčí svíčkové s žampióny
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62288 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
190 g | Jehněčí maso |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
Marináda | |
---|---|
1 ks | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
150 g | Jogurt nízkotučný |
1 polévková lžíce | Máta |
0,5 kávová lžička | Ocet Sherry |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
3 špetka | Sůl |
Ražniči z jehněčí svíčkové s žampióny | |
6 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 40,3mg |
Draslík | 108,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 75,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 451,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Jogurt nízkotučný, Máta, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Jehněčí maso, Olej olivový extra panenský, Ocet Sherry, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Žampiony čerstvé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ražniči z jehněčí svíčkové s žampióny postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme marinádu: do mísy vyklopíme kelímek jogurtu. Oloupaný stroužek česneku utřeme. Jogurt smícháme s omytými rozmarýnovými a mátovými lístky, které jsme posekali velmi drobně. Ještě přidáme cukr, ocet, česnek, sůl a čerstvě pomletý pepř. Jehněčí omyté maso (nejlépe ze svíčkové) nakrájíme na kostky velké 3x3cm a zamícháme je do jogurtové marinády. Dobře vše promícháme a necháme maso marinovat 10-15 minut. |
2 | Omyté malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme a překrojíme je na poloviny. Očištěné cibule rozkrájíme na čtvrtky. |
3 | Na kovové jehly střídavě napichujeme maso, cibuli a žampióny. Litinovou pánev rozpálíme na vysokou teplotu. Špízy pečeme přibližně 4 minuty, potíráme je olejem a stále otáčíme, aby se propekly ze všech stran. Servírujeme je hned horké - dobrou chuť. |
Poznámka
K ražniči podáváme salát podle své chuti.