Zdravý recept

Ražniči z jehněčí svíčkové s žampióny

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62288

Ingredience

2 ks Cibule červená
190 g Jehněčí maso
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
Marináda
1 kávová lžička Cukr třtinový
150 g Jogurt nízkotučný
1 polévková lžíce Máta
0,5 kávová lžička Ocet Sherry
3 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
3 špetka Sůl
1 ks Česnek
Ražniči z jehněčí svíčkové s žampióny
6 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 177 kcal
Kilojoule 740kJ
3% Sacharidy 12 g
11% Tuky 8 g
10% Sodík 202 mg
15% Bílkoviny 8 g

Ražniči z jehněčí svíčkové s žampióny postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme marinádu: do mísy vyklopíme kelímek jogurtu. Oloupaný stroužek česneku utřeme. Jogurt smícháme s omytými rozmarýnovými a mátovými lístky, které jsme posekali velmi drobně. Ještě přidáme cukr, ocet, česnek, sůl a čerstvě pomletý pepř. Jehněčí omyté maso (nejlépe ze svíčkové) nakrájíme na kostky velké 3x3cm a zamícháme je do jogurtové marinády. Dobře vše promícháme a necháme maso marinovat 10-15 minut.

2

Omyté malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme a překrojíme je na poloviny. Očištěné cibule rozkrájíme na čtvrtky.

3

Na kovové jehly střídavě napichujeme maso, cibuli a žampióny. Litinovou pánev rozpálíme na vysokou teplotu. Špízy pečeme přibližně 4 minuty, potíráme je olejem a stále otáčíme, aby se propekly ze všech stran. Servírujeme je hned horké - dobrou chuť.

Poznámka

K ražniči podáváme salát podle své chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept