Zdravý recept

Srnčí panenská svíčková s omáčkou z červeného vína

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62290

Ingredience

Marinované maso
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
800 g Svíčková ze zvěřiny
1 kávová lžička Sůl
Marináda
3 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 špetka Pepř růžový mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 špetka Sůl bylinková
300 ml Víno červené
Na omáčku
2 špetka Pepř růžový mletý
2 špetka Sůl
2 polévková lžíce Želé rybízové
Na restování
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 531kJ
2% Sacharidy 7 g
13% Tuky 10 g
16% Sodík 317 mg
80% Bílkoviny 45 g

Srnčí panenská svíčková s omáčkou z červeného vína postup přípravy receptu:

1

Srnčí panenskou svíčkovou omyjeme, osušíme a odkrojíme z ní plátky (přibližně po 200g). Očistíme velkou cibuli, kterou pokrájíme nadrobno. Z omyté snítky rozmarýnu otrháme lístky. Plátky masa vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, posypeme je cibulí a rozmarýnem. Pokryjeme je bobkovými listy, vše zalijeme červeným vínem, nádobu zakryjeme a dáme ji do chladničky. Maso marinujeme minimálně 5 hodin, během té doby ho několikrát v marinádě otočíme. Před vařením maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Z marinády vyhodíme bobkové listy, přecedíme ji přes síto a odložíme si ji.

2

Ve velké rozehřáté litinové pánvi rozpálíme olej s máslem. Plátky masa vložíme do rozpáleného omastku a restujeme je z každé strany po 4 minutách do zlatohněda. Srnčí svíčkové plátky osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a dáme je z pánve do vyhřáté mísy, zakryjeme je a uchováme v teple.

3

Připravíme si omáčku: do výpeku z masa přilijeme marinádu, jakmile se začne vařit, přimícháme rybízové želé, promícháme a vaříme 3 minuty. Pak omáčku podle chuti dosolíme a opepříme.

4

Teplé plátky masa poklademe na talíře, přelijeme je vínovou omáčkou a hned horké servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept