Srnčí panenská svíčková s omáčkou z červeného vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí panenská svíčková s omáčkou z červeného vína
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62290 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Marinované maso | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Svíčková ze zvěřiny |
Marináda | |
3 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
2 špetka | Pepř růžový mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
2 špetka | Sůl bylinková |
300 ml | Víno červené |
Na omáčku | |
2 špetka | Pepř růžový mletý |
2 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Želé rybízové |
Na restování | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 143,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 54,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Bobkový list, Cibule, Rozmarýn čerstvý, Víno červené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pepř růžový mletý, Sůl bylinková, Pepř růžový mletý, Želé rybízové, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Svíčková ze zvěřiny nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí panenská svíčková s omáčkou z červeného vína postup přípravy receptu:
1 | Srnčí panenskou svíčkovou omyjeme, osušíme a odkrojíme z ní plátky (přibližně po 200g). Očistíme velkou cibuli, kterou pokrájíme nadrobno. Z omyté snítky rozmarýnu otrháme lístky. Plátky masa vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, posypeme je cibulí a rozmarýnem. Pokryjeme je bobkovými listy, vše zalijeme červeným vínem, nádobu zakryjeme a dáme ji do chladničky. Maso marinujeme minimálně 5 hodin, během té doby ho několikrát v marinádě otočíme. Před vařením maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Z marinády vyhodíme bobkové listy, přecedíme ji přes síto a odložíme si ji. |
2 | Ve velké rozehřáté litinové pánvi rozpálíme olej s máslem. Plátky masa vložíme do rozpáleného omastku a restujeme je z každé strany po 4 minutách do zlatohněda. Srnčí svíčkové plátky osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a dáme je z pánve do vyhřáté mísy, zakryjeme je a uchováme v teple. |
3 | Připravíme si omáčku: do výpeku z masa přilijeme marinádu, jakmile se začne vařit, přimícháme rybízové želé, promícháme a vaříme 3 minuty. Pak omáčku podle chuti dosolíme a opepříme. |
4 | Teplé plátky masa poklademe na talíře, přelijeme je vínovou omáčkou a hned horké servírujeme. |