Zdravý recept

Pečené pikantní hovězí maso s hříbky a liškami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62293

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
6 ks Cibule perlová
400 g Hovězí maso zadní
400 ml Hovězí vývar základní
80 g Hříbky čerstvé
70 g Lišky čerstvé
1 ks Mrkev kořen
2,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
1 polévková lžíce Pšeničná mouka hladká světlá
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
150 ml Víno červené
2 stroužek Česnek
50 g Šunka od kosti

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 345kJ
6% Sacharidy 21 g
14% Tuky 11 g
32% Sodík 648 mg
52% Bílkoviny 29 g

Pečené pikantní hovězí maso s hříbky a liškami postup přípravy receptu:

1

Špalíček výborného hovězího masa z květové špičky omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky 3x3cm. Očištěnou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Mrkev oloupeme, omyjeme a pokrájíme ji na špalíčky dlouhé 1cm. Lišky a hříbky očistíme, omyjeme, malé lišky necháme celé, ostatní houby pokrájíme na kousky velké asi 2x2cm. Malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme ji. Ještě očistíme malé perlové cibulky. Troubu si předehřejeme na 200°C.

2

V hrnci, který budeme moci dát do trouby, rozehřejeme na plotně olej. Na něm osmažíme pokrájenou cibuli do zlatohněda, přidáme maso, chilli papričku, česnek a za častého míchání smažíme tak dlouho, až se šťáva z masa zredukuje. Maso posypeme hladkou moukou, stálé mícháme, až maso s moukou osmažíme a nebudou žádné hrudky. Přimícháme houby, na kostičky pokrájenou šunku, mrkev, cibulky, bobkový list a přilejeme červené víno. Vše promícháme, přivedeme k varu a dusíme pod poklicí asi 5 minut. Pak postupně, za stálého míchání přidáme lžíci rajčatového protlaku, horký hovězí vývar, omytou snítku rozmarýnu, hrnec zakryjeme poklicí a dáme ho do trouby.

3

Takto budeme maso péct 25 minut, občas směs promícháme. Když je maso měkké a omáčka zhoustla, hrnec vytáhneme z trouby. Omáčku s masem podle chuti osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Hotové jídlo necháme pod poklicí 10 minut odpočinout, pak ho hned servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept