Zdravý recept

Osvěžující vínové želé s lesním ovocem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62298

Ingredience

Namočená želatina
300 ml Voda pitná
8 plátek Želatina bílá plátky
Vínový sirup
300 g Borůvky
225 g Cukr krupice
250 g Jahody lesní
300 g Maliny
300 ml Voda pitná
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 794kJ
25% Sacharidy 88 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 21 mg
4% Bílkoviny 2 g

Osvěžující vínové želé s lesním ovocem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si namočíme 8 plátků želatiny do hrnečku s vodou a necháme ji 5 minut, aby nasákla.

2

Ve větším hrnci přivedeme k varu 300ml vody, nasypeme do ní 225g krupicového cukru a za občasného promíchání necháme cukr rozpustit a uvaříme sirup - vaříme ho přibližně 5 minut. Pak hrnec se sirupem odstavíme z plotny.

3

Namočenou želatinu necháme v sítku odkapat, poté ji rozdrobíme do horkého sirupu a mícháme tak dlouho, až se úplně dohladka rozpustí. Potom přilijeme bílé víno a želatinový sirup s vínem dáme na 20 minut chladit.

4

Mezitím omyjeme čerstvé lesní ovoce: borůvky, maliny a jahody. Necháme je v sítu okapat, pak polovinu ovoce rozdělíme do 8 vyšších sklenic, zalijeme je "vínovým želé" do poloviny sklenic. Odložíme je na 2 hodiny do lednice a po této době postup opakujeme: druhou polovinu ovoce rozdělíme do sklenic, zalijeme je a znovu dáme vychladit na 2 hodiny. Želé s ovocem podáváme pouze vychlazené.

Poznámka

Víno by mělo být dezertní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept