Osvěžující vínové želé s lesním ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Osvěžující vínové želé s lesním ovocem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62298 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
Namočená želatina | |
---|---|
300 ml | Voda pitná |
8 plátek | Želatina bílá plátky |
Vínový sirup | |
300 g | Borůvky |
225 g | Cukr krupice |
250 g | Jahody lesní |
300 g | Maliny |
300 ml | Víno bílé |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 225,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 65,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Želatina bílá plátky, Borůvky, Cukr krupice, Maliny, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jahody lesní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Osvěžující vínové želé s lesním ovocem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si namočíme 8 plátků želatiny do hrnečku s vodou a necháme ji 5 minut, aby nasákla. |
2 | Ve větším hrnci přivedeme k varu 300ml vody, nasypeme do ní 225g krupicového cukru a za občasného promíchání necháme cukr rozpustit a uvaříme sirup - vaříme ho přibližně 5 minut. Pak hrnec se sirupem odstavíme z plotny. |
3 | Namočenou želatinu necháme v sítku odkapat, poté ji rozdrobíme do horkého sirupu a mícháme tak dlouho, až se úplně dohladka rozpustí. Potom přilijeme bílé víno a želatinový sirup s vínem dáme na 20 minut chladit. |
4 | Mezitím omyjeme čerstvé lesní ovoce: borůvky, maliny a jahody. Necháme je v sítu okapat, pak polovinu ovoce rozdělíme do 8 vyšších sklenic, zalijeme je "vínovým želé" do poloviny sklenic. Odložíme je na 2 hodiny do lednice a po této době postup opakujeme: druhou polovinu ovoce rozdělíme do sklenic, zalijeme je a znovu dáme vychladit na 2 hodiny. Želé s ovocem podáváme pouze vychlazené. |
Poznámka
Víno by mělo být dezertní.