Krůtí řízky na rozmarýnu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky na rozmarýnu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62299 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Brokolice |
1 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Krůtí prsa |
4 ks | Mrkev kořen |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
0,5 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 97,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 41,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 138,9mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citronová šťáva, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Rozmarýn sušený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krůtí řízky na rozmarýnu postup přípravy receptu:
1 | Řízky z krůtích prsou naklepeme, potřeme olejem a necháme 1 hodinu v chladu. |
2 | Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a nakrájíme na plátky, mrkev a pórek nakrájíme na kolečka. Chilli papričku nasekáme. |
3 | Řízky po obou stranách osolíme a opepříme. V pánvi na oleji je opečeme a vyjmeme. |
4 | Ve výpeku podusíme připravenou zeleninu (kromě pórku) asi 5 minut. Podlijeme vodou, přidáme pórek, chilli papričku a vše povaříme 5 minut. |
5 | Maso potom přendáme do pekáče, pokryjeme zeleninou, ochutíme citronovou šťávou a rozmarýnem. Prohřejeme ve vyhřáté troubě. |
6 | Před podáváním pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Pokrm můžeme připravit i z kuřecích prsíček.