Protivínská litina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Protivínská litina
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 623 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
100 g | Mák - semena |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
50 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 374kJ
21% Sacharidy 76 g
18% Tuky 13 g
11% Sodík 229 mg
28% Bílkoviny 16 g
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 12,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 4,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Mák - semena, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Protivínská litina postup přípravy receptu:
1 | Oškrábeme syrové brambory, nastrouháme a smícháme s moukou, osolíme. |
2 | Vypracujeme řídké těsto, které nalijeme do pekáčku vymazaného sádlem a vysypaného mákem. |
3 | V předehřáté troubě pečeme asi 40 minut. |