Zdravý recept

Pečené čerstvé ovoce s pomerančovým likérem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62303
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Broskve
4 ks Fíky čerstvé
2 ks Hrušky
3 polévková lžíce Likér pomerančový
2 ks Nektarinka
2 ks Pomeranč červený
2 ks Slívy

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 735kJ
12% Sacharidy 41 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 1 mg
4% Bílkoviny 2 g

Pečené čerstvé ovoce s pomerančovým likérem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyjeme a osušíme zralé čerstvé ovoce: broskve, hrušky, slívy, nektarinky a čerstvé fíky. Ovoce pokrájíme na čtvrky, hrušky zbavíme jadřinců, z ostatního ovoce odstraníme pecky, fíky pouze rozpůlíme.

2

Z červených pomerančů vymačkáme do sklenice šťávu. Ovoce rozložíme do zapékací misky, polejeme ho pomerančovou šťávou a dáme do trouby péct na 16 -18 minut. Pak pekáč vytáhneme, ovoce pokapeme pomerančovým likérem a vložíme pekáč s ovocem zpět do trouby na 6 minut.

3

Upečené ovoce rozdělíme do misek a hned horké podáváme. Je to i výborná snídaně.

Poznámka

Ovoce si můžeme vybrat podle své chuti. Důležité je, aby bylo tvrdší a zralé. Z likéru doporučujeme Grand Marnier.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept