Pečené čerstvé ovoce s pomerančovým likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené čerstvé ovoce s pomerančovým likérem
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62303 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Broskve |
4 ks | Fíky čerstvé |
2 ks | Hrušky |
3 polévková lžíce | Likér pomerančový |
2 ks | Nektarinka |
2 ks | Pomeranč červený |
2 ks | Slívy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 586,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 601,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Fíky čerstvé, Hrušky, Nektarinka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Slívy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pomeranč červený nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené čerstvé ovoce s pomerančovým likérem postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyjeme a osušíme zralé čerstvé ovoce: broskve, hrušky, slívy, nektarinky a čerstvé fíky. Ovoce pokrájíme na čtvrky, hrušky zbavíme jadřinců, z ostatního ovoce odstraníme pecky, fíky pouze rozpůlíme. |
2 | Z červených pomerančů vymačkáme do sklenice šťávu. Ovoce rozložíme do zapékací misky, polejeme ho pomerančovou šťávou a dáme do trouby péct na 16 -18 minut. Pak pekáč vytáhneme, ovoce pokapeme pomerančovým likérem a vložíme pekáč s ovocem zpět do trouby na 6 minut. |
3 | Upečené ovoce rozdělíme do misek a hned horké podáváme. Je to i výborná snídaně. |
Poznámka
Ovoce si můžeme vybrat podle své chuti. Důležité je, aby bylo tvrdší a zralé. Z likéru doporučujeme Grand Marnier.