Zdravý recept

Horký hruškový dezert s kakaovou polevou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 52 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 32 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62305
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

Vařené hrušky
1 polévková lžíce Cukr krupice
3 ks Hrušky
1 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
Kakaová poleva
50 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kakao - prášek
25 g Mandle
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 642kJ
8% Sacharidy 30 g
5% Tuky 4 g
1% Sodík 17 mg
6% Bílkoviny 3 g

Horký hruškový dezert s kakaovou polevou postup přípravy receptu:

1

Omyté zralé hrušky osušíme, rozkrojíme a vykrojíme jadřince. Hrušky oloupeme a nakrájíme na kousky asi 1x1cm. Nakrájené hrušky dáme do většího rendlíku s nepřilnavým dnem, přidáme k nim cukr, vymačkanou šťávu z čerstvého pomeranče a při mírnější teplotě vše vaříme 12 minut. Občas hrušky promícháme. Když jsou hrušky povařené, přelijeme je mandlovým likérem, promícháme a rozdělíme je do 4 zapékacích misek (obsah misky by měl být přibližně 150ml).

2

Troubu si předehřejeme na 160°C.

3

Připravíme kakaovou polevu: loupané mandle posekáme nadrobno. Do mísy prosejeme moučkový cukr, který promícháme s kvalitním kakaem a posekanými mandlemi. V druhé nádobě z čerstvého bílku vyšleháme tuhý sníh, který postupně zamícháme do kakaové směsi. Takto upravený sníh pomocí lžíce navršíme na uvařené hrušky, každou formičkou zlehka potřeseme, aby se sníh s hruškami urovnal. Formičky vložíme do středu předehřáté trouby a pečeme je 20 minut. Kakaová poleva by měla být po upečení na dotek tuhá.

4

Hrušky s polevou podáváme hned horké. Je to výborný dezert. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept