Horký hruškový dezert s kakaovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 52 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horký hruškový dezert s kakaovou polevou
Celkový čas: | 52 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 32 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62305 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
Vařené hrušky | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 ks | Hrušky |
1 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
Kakaová poleva | |
50 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
25 g | Mandle |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 204,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 6,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Pomerančová šťáva, Cukr moučkový, Kakao - prášek, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horký hruškový dezert s kakaovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Omyté zralé hrušky osušíme, rozkrojíme a vykrojíme jadřince. Hrušky oloupeme a nakrájíme na kousky asi 1x1cm. Nakrájené hrušky dáme do většího rendlíku s nepřilnavým dnem, přidáme k nim cukr, vymačkanou šťávu z čerstvého pomeranče a při mírnější teplotě vše vaříme 12 minut. Občas hrušky promícháme. Když jsou hrušky povařené, přelijeme je mandlovým likérem, promícháme a rozdělíme je do 4 zapékacích misek (obsah misky by měl být přibližně 150ml). |
2 | Troubu si předehřejeme na 160°C. |
3 | Připravíme kakaovou polevu: loupané mandle posekáme nadrobno. Do mísy prosejeme moučkový cukr, který promícháme s kvalitním kakaem a posekanými mandlemi. V druhé nádobě z čerstvého bílku vyšleháme tuhý sníh, který postupně zamícháme do kakaové směsi. Takto upravený sníh pomocí lžíce navršíme na uvařené hrušky, každou formičkou zlehka potřeseme, aby se sníh s hruškami urovnal. Formičky vložíme do středu předehřáté trouby a pečeme je 20 minut. Kakaová poleva by měla být po upečení na dotek tuhá. |
4 | Hrušky s polevou podáváme hned horké. Je to výborný dezert. Dobrou chuť. |