Zdravý recept

Košíčky s pistáciemi plněné créme fraiche a malinami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62307
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Citrony
100 ml Créme fraiche
10 g Cukr krupice
4 plátek Listové těsto
25 g Máslo čerstvé
15 g Pistácie
Na pomoučení
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Na ozdobu
1 polévková lžíce Bazalka
4 polévková lžíce Maliny

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 767kJ
2% Sacharidy 9 g
23% Tuky 17 g
0% Sodík 1 mg
3% Bílkoviny 2 g

Košíčky s pistáciemi plněné créme fraiche a malinami postup přípravy receptu:

1

15g nesolených pistácii dáme do mikroténového sáčku, válečkem je rozdrtíme nadrobno a odložíme je do misky. Z omytého a osušeného chemicky neošetřeného citrónu si nastrouháme do misky kůru. Snítky čerstvé bazalky omyjeme pod tekoucí vodou, vodu setřepeme a malé lístky z jedné snítky otrháme (1 lžíce), druhou snítku s lístky si odložíme na ozdobu. V malém rendlíku rozehřejeme máslo. Čerstvé zahradní maliny omyjeme, osušíme a odložíme.

2

Do misky dáme créme fraiche, přidáme k němu 2/3 pistáciových oříšků, 1/3 citrónové kůry a několik bazalkových lístků a 10g velmi jemného krupicového cukru (1.5 lžíce). Zlehka krém promícháme a odložíme stranou.

3

Na košíčky budeme potřebovat 4 plátky listového těsta přibližně o rozměru 30x30cm. Na trochu pomoučený vál položíme jeden plát těsta. Potřeme ho rozpuštěným máslem, posypeme ho 1/3 zbývajících ingrediencí: cukru, pistácií a citrónové kůry. Navrch položíme druhý plát, potřeme ho máslem a posypeme 2/3 zbývajících ingrediencí. Toto opakujeme ještě jednou a vrstvy uzavřeme posledním 4 plátem těsta. Poté pláty těsta rozdělíme na čtvrtiny. Vzniknou 4 čtverce těsta, každý čtverec vložíme do formičky ve tvaru košíčku (tak velké jako na větší muffiny) a zlehka těsto přitlačíme. Takto si připravíme celkem 4 košíčky. Formičky s těstem vložíme do předehřáté trouby a pečeme je dozlatova 10-12 minut.

4

Po vychladnutí košíčky opatrně vyjmeme z formiček, poklademe je na servírovací talířky. Každý košíček naplníme ochuceným créme fraiche, povrch ozdobíme malinami, lístky z druhé snítky bazalky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept