Zdravý recept

Špagety po italsku na slanině s vejci

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62313

Ingredience

160 g Pancetta
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Petržel hladkolistá
4 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Vařené špagety
3 polévková lžíce Sůl
4 l Voda pitná
350 g Špagety bezvaječné

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 364kJ
17% Sacharidy 60 g
34% Tuky 25 g
104% Sodík 2 g
40% Bílkoviny 22 g

Špagety po italsku na slanině s vejci postup přípravy receptu:

1

Slaninu v celku (pancettu) nakrájíme na kratší proužky silné do 5mm. Tvrdý ovčí sýr (pecorino romano) jemně nastrouháme. V misce rozšleháme vejce, přimícháme k nim polovinu nastrouhaného sýra s čerstvě pomletým pepřem a misku odložíme. Z omytého svazku petržele setřepeme vodu, drobně ji pokrájíme a přimícháme ji k vejcím.

2

Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 litry vody s 3 lžícemi soli. Do vroucí vody vložíme špagety a uvaříme je podle návodu al dente (na zkus - vaříme je o minutu méně, než je napsáno v návodu).

3

Než se špagety uvaří, ve větší pánvi, za stálého míchání, opečeme slaninu dokřupava. Uvařené špagety scedíme, necháme je v sítu odkapat a dáme je do pánve se slaninou. Promícháme, špagety přelijeme vyšlehanými vejci se sýrem a petrželkou. Tím, že jsme do pánve dali hned horké špagety, vejce se tak dostatečně uvaří a vytvoří krémovou konzistenci. Podle chuti špagety ještě osolíme, opepříme, posypeme zbývajícím sýrem a hned horké servírujeme.

Poznámka

Ovčí sýr pecorino romano můžeme nahradit českým parmezánem Gran Moravia. Italskou slaninu - pancettu můžeme nahradit kvalitní angickou slaninou v celku - důležité je, aby slanina byla správně prorostlá a když se vypeče, aby byla křupavá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept