Špagety po italsku na slanině s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety po italsku na slanině s vejci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62313 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
160 g | Pancetta |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Petržel hladkolistá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
2 ks | Vejce slepičí |
Vařené špagety | |
---|---|
350 g | Špagety bezvaječné |
3 polévková lžíce | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 307,2mg |
---|---|
Cholesterol | 23g |
Draslík | 40,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pancetta, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá, Špagety bezvaječné nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety po italsku na slanině s vejci postup přípravy receptu:
1 | Slaninu v celku (pancettu) nakrájíme na kratší proužky silné do 5mm. Tvrdý ovčí sýr (pecorino romano) jemně nastrouháme. V misce rozšleháme vejce, přimícháme k nim polovinu nastrouhaného sýra s čerstvě pomletým pepřem a misku odložíme. Z omytého svazku petržele setřepeme vodu, drobně ji pokrájíme a přimícháme ji k vejcím. |
2 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 litry vody s 3 lžícemi soli. Do vroucí vody vložíme špagety a uvaříme je podle návodu al dente (na zkus - vaříme je o minutu méně, než je napsáno v návodu). |
3 | Než se špagety uvaří, ve větší pánvi, za stálého míchání, opečeme slaninu dokřupava. Uvařené špagety scedíme, necháme je v sítu odkapat a dáme je do pánve se slaninou. Promícháme, špagety přelijeme vyšlehanými vejci se sýrem a petrželkou. Tím, že jsme do pánve dali hned horké špagety, vejce se tak dostatečně uvaří a vytvoří krémovou konzistenci. Podle chuti špagety ještě osolíme, opepříme, posypeme zbývajícím sýrem a hned horké servírujeme. |
Poznámka
Ovčí sýr pecorino romano můžeme nahradit českým parmezánem Gran Moravia. Italskou slaninu - pancettu můžeme nahradit kvalitní angickou slaninou v celku - důležité je, aby slanina byla správně prorostlá a když se vypeče, aby byla křupavá.