Zdravý recept

Kotletky z jehněčího masa s artyčoky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62314

Ingredience

400 g Artyčoky sterilované
800 g Jehněčí kotlety
2 polévková lžíce Máta
0,5 polévková lžíce Olej chilli
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
50 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 169kJ
4% Sacharidy 14 g
43% Tuky 33 g
14% Sodík 277 mg
71% Bílkoviny 40 g

Kotletky z jehněčího masa s artyčoky postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené jehněčí kotletky (bez kosti) potřeme jemně chilli olejem. Oloupané stroužky česneku velmi drobně pokrájíme. Z omytých rozmarýnových a mátových snítek si otrháme lístky a posekáme je nadrobno, každé zvlášť. Nakládané artyčoky v oleji scedíme z nálevu a necháme v sítu okapat.

2

Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme česnek téměř dozlatova. Pak přidáme kotletky, artyčoky, rozmarýn, snížíme teplotu a pečeme z jedné strany 1 minutu. Maso s artyčoky obrátíme a pečeme další minutu. Vše osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, přilijeme víno, posypeme mátou a pečeme 3 minuty. Poté znovu vše obrátíme a pečeme další 3 minuty.

3

Upečené kotletky dáme na předehřáté talíře, obložíme je artyčoky, vše přelijeme výpekem a hned servírujeme.

Poznámka

K jehněčím kotletkám podáváme čerstvý měkký chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept