Lahodná čokoládová pěna s ostružinami a malinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lahodná čokoládová pěna s ostružinami a malinami
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62315 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
200 g | Čokoláda 70% kakao |
100 g | Maliny |
100 g | Ostružiny |
1 ks | Pomeranče |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 164,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 304,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Maliny, Ostružiny, Pomeranče, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda 70% kakao mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lahodná čokoládová pěna s ostružinami a malinami postup přípravy receptu:
1 | Pomeranč chemicky neošetřený omyjeme, osušíme a škrabkou z něj nakrájíme tenké proužky kůry, aby tvořily spirálky. Pak z pomeranče vymačkáme do sklenice šťávu, kterou přecedíme. Maliny a ostružiny omyjeme, necháme okapat a odložíme je tak, že sami oschnou. |
2 | Ve větším rendlíku si přivedem do varu vodu, na rendlík posadíme misku tak, aby se dno nedotýkalo vody. Do misky rozlámeme kvalitní hořkou čokoládu a rozehřejeme ji. Pak misku s čokoládou dáme stranou. |
3 | Čerstvá vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky rozšleháme s pomerančovou šťávou a postupně je zašleháme do vyhladlé čokolády, která ještě nezačala tuhnout. Pak po lžicích přimícháme vyšlehané bílky. Získáme lehkou čokoládovou pěnu. |
4 | Do 6 sklenic na dno rozdělíme polovinu malin a ostružin (zbytek uchováme v chladu). Nalijeme na ně čokoládovou pěnu a sklenice zakryjeme potravinářskou fólií. Odložíme je do lednice na 2-3 hodiny, aby čokoládová pěna ztuhla. |
5 | Před podáváním do každé sklenice na ztuhlou pěnu ozdobně poklademe druhou polovinu malin a ostružin, ozdobíme je pomerančovou kůrou a servírujeme. |