Čevapčiči se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čevapčiči se zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62323 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Čevapčiči | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Hovězí maso mleté |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Zelenina | |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 215,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 155,9mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Olej rostlinný, Pepř cayenský, Sůl, Vejce slepičí, Cibule, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čevapčiči se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Příprava čevapčiči: Oloupanou cibuli jemně nasekáme a spolu s rozdrceným česnekem a celým vejcem přidáme do mletého masa. Vše promícháme, osolíme, okořeníme cayenským pepřem a mletou pálivou paprikou. |
2 | Ze směsi tvarujeme válečky dlouhé asi 6cm a silné 1cm. Opečeme je na pánvi na oleji po všech stranách dozlatova. |
3 | Příprava zeleniny: oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné papriky na proužky. Připravenou zeleninu podusíme na rozehřátém oleji asi 10 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou sladkou paprikou. |