Rychlé rizoto z krabích tyčinek s hráškem a cukrovou kukuřicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlé rizoto z krabích tyčinek s hráškem a cukrovou kukuřicí
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62328 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
Vařená rýže | |
---|---|
2 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
240 g | Dlouhozrnná rýže |
50 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g | Krabí tyčinky |
100 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
Rychlé rizoto z krabích tyčinek s hráškem a cukrovou kukuřicí | |
2 ks | Bujón slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 44,9mg |
Draslík | 191,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 511,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Krabí tyčinky, Kukuřice cukrová nakládaná, Sůl, Sýr Čedar, Bujón slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Dlouhozrnná rýže nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlé rizoto z krabích tyčinek s hráškem a cukrovou kukuřicí postup přípravy receptu:
1 | Dva varné sáčky s dlouhozrnnou rýží dobře promyjeme pod tekoucí vodou. Když ze sáčku odtéká jen čistá voda, necháme je odkapat. |
2 | V hrnci přivedeme do varu 1 litr vody, vložíme kostku slepičího bujónu a vaříme asi 5 minut. Pak do uvařeného bujónu vložíme 2 sáčky s rýží, snížíme teplotu a pomalu rýži vaříme podle návodu (přibližně 14-17 minut). |
3 | Mezitím si nakrájíme na kostky krabí tyčinky. Malou konzervu cukrové kukuřice a zeleného hhrášku zcedíme z nálevu a necháme v sítu okapat. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno a v hlubší pánvi ji zpěníme na oleji s máslem. Přidáme k ní krabí tyčinky, 2 špetky chilli a krátce, za stálého míchání, je osmahneme. Na cibulku s tyčinkami vyklopíme uvařenou rýži, přidáme k ní kukuřici s hráškem, promícháme a podle chuti dosolíme. |
4 | Na talířích rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a hned horké servírujeme. |