Recept

Kuřecí řízky s provensálským kořením

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62332
Kategorie: Maso

Ingredience

1500 g Kuře
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej slunečnicový
1,5 kávová lžička Provensálské koření
60 ml Smetana 12% (konzumní)
250 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 769 kcal
Kilojoule 3 217kJ
6% Sacharidy 23 g
67% Tuky 51 g
31% Sodík 615 mg
93% Bílkoviny 53 g

Kuřecí řízky s provensálským kořením postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené kuře naporcujeme (stehna, křidla, prsa..). Porce osolíme a obalíme v hladké mouce. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme smetanu, sůl a provensálské koření. Do druhé mísy nasypeme čerstvou strouhanku. Porce z kuřete obalíme ve vaječné směsi a pak ve strouhance.

2

V pánvi rozehřejeme olej a porce kuřete při střední teplotě smažíme do zlatova. Během smažení porce obracíme, aby se propekly z každé strany. Smažíme je 15-20 minut. Jakmile jsou usmažené, dáme je na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku a pak hned servírujeme.

Poznámka

Ke kuřecím řízkům je nejlepší příloha bramborová kaše a čerstvý zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept