Štika na slanině, cibuli a víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika na slanině, cibuli a víně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62333 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 ks | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
Ingredience k pečení | |
---|---|
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
55 g | Máslo čerstvé |
70 g | Slanina vepřová |
100 ml | Víno bílé |
Na ozdobu | |
1 ks | Citrony |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 428,4mg |
Draslík | 215,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 33,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Pepř bílý, Sůl, Cibule, Citrony, Slanina vepřová, Víno bílé, Citrony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Štika obecná, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Štika na slanině, cibuli a víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou, vykuchanou a omytou štiku (1kg bez hlavy a ocasu) osušíme a nakrájíme na podkovy. Maso pokapeme citrónovou šťávou (1 lžíce) a odložíme do chladu na 1 hodinu odležet. |
2 | Očištěné cibule pokrájíme na tenké plátky. Chemicky neošetřené citróny omyjeme a jeden citrón nakrájíme na kolečka, druhý rozkrájíme na čtvrtky, které odložíme na ozdobu. Kvalitní slaninu nakrájíme na plátky. Odleželé rybí maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým kořením a drceným kmínem. Troubu si předehřejeme na 200°C |
3 | V pekáči na plotně rozehřejeme plátky slaniny. Když pustí tuk a začne se smažit, přidáme máslo, když se rozehřeje, vložíme na omastek se slaninou podkovy ze štiky. Štiku posypeme kuličkami nového koření a přidáme bobkové listy. Obložíme ji plátky cibule a citrónu. Pekáč zakryjeme poklicí a vložíme ho do středu trouby. Pečeme 10 minut, pak rybu polijeme vínem a pod poklicí ji dopečeme dalších 10 minut. Horké porce dáme na talíře, obložíme je upečenou cibulí a plátky slaniny, polijeme výpekem, ke každé porci přiložíme čtvrku citrónu a hned servírujeme. |
Poznámka
Ke štice podáváme vařenou rýži nebo vařené brambory.