Filé z lososa na rozmarýnu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé z lososa na rozmarýnu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62337 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Losos - filety |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 958,2mg |
---|---|
Cholesterol | 241,5mg |
Draslík | 787,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 530,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Losos - filety, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé z lososa na rozmarýnu postup přípravy receptu:
1 | Filety z lososa omyjeme a osušíme. Pokapeme je lžící citronové šťávy a povaříme ve vroucím vývaru 5 minut. Filety vyjmeme a necháme na teplém místě. |
2 | Do vývaru přilijeme smetanu ke šlehání a vaříme 15 minut. Mírně osolíme, opepříme a přilijeme zbylou citronovou šťávu. Přidáme nasekanou snítku čerstvého rozmarýnu a necháme jen přejít varem. |
3 | Filety podáváme přelité omáčkou. |
Poznámka
Můžeme podávat s nastrouhanou mrkví podušenou na oleji s cibulkou.