Jednoduchý recept

Filé z lososa na rozmarýnu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 62337
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Losos - filety
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 665 kcal
Kilojoule 2 784kJ
2% Sacharidy 7 g
67% Tuky 50 g
28% Sodík 569 mg
79% Bílkoviny 44 g

Filé z lososa na rozmarýnu postup přípravy receptu:

1

Filety z lososa omyjeme a osušíme. Pokapeme je lžící citronové šťávy a povaříme ve vroucím vývaru 5 minut. Filety vyjmeme a necháme na teplém místě.

2

Do vývaru přilijeme smetanu ke šlehání a vaříme 15 minut. Mírně osolíme, opepříme a přilijeme zbylou citronovou šťávu. Přidáme nasekanou snítku čerstvého rozmarýnu a necháme jen přejít varem.

3

Filety podáváme přelité omáčkou.

Poznámka

Můžeme podávat s nastrouhanou mrkví podušenou na oleji s cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept