Recept

Plněné hovězí závitky - ptáček

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Plněné hovězí závitky - ptáček 5 1
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62338

Ingredience

Náplň do závitků
3 ks Cibule
1 ks Klobása uzená
1 ks Mrkev kořen
4 plátek Slanina vepřová
1 ks Vejce slepičí
1 ks okurky sterilizované
Závitky
750 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
Na obalení
2 polévková lžíce Pšeničná mouka hladká světlá
Na dochucení a zahuštění záklechkou
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Pšeničná mouka hladká světlá
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 660kJ
5% Sacharidy 19 g
18% Tuky 14 g
21% Sodík 428 mg
87% Bílkoviny 49 g

Plněné hovězí závitky - ptáček postup přípravy receptu:

1

Připravíme si všechny potřebné ingredience: uvaříme 1 vejce natvrdo. Vaříme ho 9 minut, pak ho zchladíme, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Oloupanou a omytou mrkev, nakládanou sladkokyselou okurku, očištěnou cibuli a 1 nožičku klobásy rozkrájíme podélně na čtvrtky. Druhou velkou očištěnou cibuli (nebo 2 menší) pokrájíme nadrobno a odložíme ji do misky.

2

Špalíček masa z vysokého roštěnce omyjeme a osušíme. Nakrájíme z něj 4 plátky, které vložíme mezi potravinářskou fólií, (aby se maso nepotrhalo) a plátky rozklepeme. Poté plátky z každé strany osolíme a posypeme čerstvě pomletým černým pepřem. Každý plátek potřeme plnotučnou hořčicí. Na každý položíme plátek prorostlé slaniny, čtvrtku okurky, mrkve, vajíčka a klobásy. Plátky masa zabalíme pečlivě do tvaru závitku a zpevníme párátky tak, aby se nám neotevřely. Poté je obalíme v hladké mouce.

3

V kastrólu rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli a když pomalu začne růžovět, přidáme hovězí závitky a společně s cibulí je osmažíme dozlatova z každé strany. Smažíme je přibližně 10-15 minut. Poté maso zalijeme horkou vodou, závitky musí být pod hladinou, vařečkou vše promícháme, opečenou mouku, která se přichytila na dně, vařečkou seškrábneme. Vodu s masem přivedeme k varu, pak snížíme teplotu, kastról zakryjeme poklicí a pomalu závitky vaříme doměkka 80-90 minut. Průběžně asi každých 15 minut omáčku s masem promícháme.

4

Připravíme si záklechku: ve skleničce dohladka rozmícháme 1/2 lžíce mouky ve 100ml vody. Po hodině vaření omáčku podle chuti ještě osolíme, opepříme a přimícháme 1 lžičku hořčice. Asi 10 minut před koncem vaření ještě omáčku zahustíme záklechkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept