Mletý tataráček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mletý tataráček
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62340 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 plátek | Veka tuková |
Tataráček | |
---|---|
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
250 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | kečup jemný Hellmann´s |
0,5 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Omáčka Worcestr |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
3 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na ozdobu | |
1 ks | Cibule červená |
4 ks | okurky sterilizované |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 475,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Veka tuková, Hořčice Dijonská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Cibule červená, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny kečup jemný Hellmann´s, Omáčka Worcestr, okurky sterilizované nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mletý tataráček postup přípravy receptu:
1 | Omytou a osušenou hovězí pravou svíčkovou pomeleme 2x na masovém strojku. Očistíme malou cibuli a pokrájíme ji velmi drobně. |
2 | Pomleté maso v míse smícháme s 1 čerstvým žloutkem, solí, čerstvě pomletým kořením, pokrájenou cibuli, 1 lžičku hořčice, 2 lžícemi kečupu, 1/2 lžičky olivového oleje a 1 lžíci worcestrové omáčky. |
3 | Z omyté snítky petrželky kudrnky setřepeme vodu a petrželku drobně pokrájíme a odložíme do misky. Očištěnou červenou malou cibuli nakrájíme na velmi tenké plátky. |
4 | V toustovači opečeme dozlatova 4 krajíčky bílé veky. Na teplé krajíčky naneseme silnější vrstvy tataráčku, ozdobíme je červenou cibulkou, petrželkou, velmi malou sladkokyselou okurčičkou a podáváme. |