Pstruh s česnekem pečený v horkovzdušné troubě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh s česnekem pečený v horkovzdušné troubě
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62345 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1,5 kávová lžička | Kmín drcený |
4 plátek | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř 4 barev |
4 ks | Pstruh |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 291,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 319,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín drcený, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh s česnekem pečený v horkovzdušné troubě postup přípravy receptu:
1 | Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 180°C. Očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osušíme. Celé i zevnitř je osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a drceným kmínem. Očištěné stroužky česneku utřeme a vytřeme jimi břicha pstruhů. Do každého pstruha vložíme plátek másla a uzavřeme je párátkem. |
2 | V misce s polohrubou moukou pstruhy obalíme a poklademe je do trouby na mřížku. Pečeme přibližně 15-20 minut do zlatova. Servírujeme je horké. |
Poznámka
Příloha: chléb, vařené nebo pečené brambory.