Sladké rýžové kuličky - dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké rýžové kuličky - dezert
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62346 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Brusinky sušené |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
5 polévková lžíce | Kokos sušený |
1 polévková lžíce | Med včelí |
500 ml | Mléko plnotučné |
3 polévková lžíce | Proteinový prášek |
300 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 112g |
---|---|
Cholesterol | 16,7mg |
Draslík | 319,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky sušené, Cukr krupice, Hrozinky, Kokos sušený, Med včelí, Rýže loupaná, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Proteinový prášek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké rýžové kuličky - dezert postup přípravy receptu:
1 | Rýži dobře promyjeme v sítu ji necháme okapat, dáme ji do kastrólu a zalijeme ji mlékem. Do mléka přimícháme lžičku cukru a 2 špetky soli. Uvaříme ji při mírné teplotě na kaši. Pak ji dáme vychladit. Do vychladlé rýže nasypeme omyté hrozinky, brusinky, přidáme med, proteinový prášek, skořici a vše dobře smícháme. Z rýžového těsta si vytvoříme malé kuličky, obalíme je do kokosu a dáme do chladničky ztuhnout.Podáváme je studené. |