Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62351
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
5 ks Nové koření celé
6 ks Rybí hlavy
1,5 kávová lžička Sůl
250 g Vnitřnosti z kaprů
1,5 l Voda pitná
Zelenina
1 ks Celer bulvový
3 polévková lžíce Celer - nať
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Paprika pálivá mletá
1 ks Petržel kořen
3 polévková lžíce Petržel nať sušená
Na dochucení
2 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 921kJ
4% Sacharidy 16 g
21% Tuky 16 g
23% Sodík 454 mg
8% Bílkoviny 5 g

Rybářova polévka postup přípravy receptu:

1

Na polévku budeme potřebovat minimálně 6 rybích hlav z říčních ryb (štika, kapr apod.), menší 1-2 ryby, mlíčí a jikry. Vše dobře omyjeme, vložíme do kastrólu, zalijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list a nové koření. Vodu s hlavami přivedeme k varu a pomalu je vaříme 10-15 minut. Poté vývar scedíme do druhého hrnce a z vychladlých hlav a ryb obereme pečlivě maso (bez kostí) a odložíme ho do misky. Mlíčí a jikry pokrájíme a přidáme k masu.

2

Očištěnou, omytou kořenovou zeleninu (2 větší mrkve, 1 malý celer, 1 větší petržel) nakrájíme na kostičky. Očištěnou cibuli a snítky petrželové a celerové naťě pokrájíme nadrobno. V hrnci si rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a za stálého míchání ji krátce osmažíme (3-4 minuty). Zeleninu poprášíme polohrubou moukou, sladkou a pálivou paprikou, důkladně vše promícháme, přilejeme vývar z ryb i s kořením. Polévku přivedme k varu, snížíme teplotu a pomalu ji pod pokličkou vaříme 12 minut. Pak přidáme kousky ryb, nať z celeru a podle chutě polévku osolíme, opepříme a vaříme dalších 5-7 minut. To už by zelenina měla být měkká. Nakonec do polévky přimícháme na zjemnění smetanu, necháme přejít varem, zamícháme petrželovou nať a hrnec s polévkou odstavíme z plotny.

Poznámka

K polévce podáváme osmažené kostičky ze starších rohlíků nebo chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept