Recept

Pečený kapr na anglické slanině a zelenině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 23 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62352

Ingredience

9 plátek Anglická slanina
2 kg Kapr obecný
1,5 kávová lžička Kmín drcený
450 g Lečo sterilované
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 913kJ
2% Sacharidy 9 g
40% Tuky 30 g
40% Sodík 809 mg
162% Bílkoviny 91 g

Pečený kapr na anglické slanině a zelenině postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 200°C. Očištěného a vykuchaného kapra bez hlavy, ocasu a ploutví omyjeme a osušíme. V kůži po celém povrchu nařežeme zářezy dlouhé asi 4-5 cm. Celého kapra osolíme, posypeme kmínem a čerstvě pomletým pepřem (i v zářezech) a kapra obalíme v hladké mouce.

2

V pekáči na plotně rozehřejeme 6 plátků anglické slaniny, jakmile se začne smažit, položíme na slaninu kapra a dáme pekáč do trouby. Na povrch kapra položíme 3 plátky anglické slaniny. Kapra pečeme 10 minut, pak ho opatrně obrátíme, okolo kapra rozložíme a vsuneme pod něj lečo z paprik, cibule a rajčat, poté pečeme dalších 10 minut.

3

Pekáč s kaprem vytáhneme z trouby a necháme 2-3 minuty vychladnout, lapra naporcujeme a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept