Přírodní vepřové plátky s čerstvými hřiby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní vepřové plátky s čerstvými hřiby
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62353 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 ml | Bujón houbový |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
650 g | Vepřová kýta |
Na zahuštění a dochucení | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
2 špetka | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Přírodní vepřové plátky s čerstvými hřiby | |
200 g | Hříbky čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 108,9mg |
Draslík | 801,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 33,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Olej slunečnicový, Sůl, Vepřová kýta, Sůl, Voda pitná, Hříbky čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón houbový, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Maizena - kukuřičný škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní vepřové plátky s čerstvými hřiby postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté čerstvé hříbky pokrájíme na silnější plátky. Omyté a osušené plátky z vepřové kýty zlehka naklepeme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Obalíme je v hladké mouce a zprudka je orestujeme v hlubší pánvi z obou stran po 2 minutách na rozpáleném oleji. |
2 | Přidáme hříbky, kmín, promícháme a zalijeme houbovým bujónem. Pod pokličkou maso dusíme doměkka přibližně 35-40 minut. |
3 | Před dokončením ve skleničce rozmícháme 1/2 lžíce Maizeny (kukuřičného škrobu) v 1dl vody. Za stálého míchání přilijeme potřebné množství Maizeny do omáčky, vaříme 1 minutu a pánev s masem odstavíme z plotny. Podle chuti dosolíme a hned servírujeme. |
Poznámka
Houbový bujón uvaříme podle návodu. Tip na přílohu: vařené brambory, bramborová kaše nebo dušená rýže.