Papriky plněné rýží a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky plněné rýží a zeleninou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62354 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
100 g | Cibule |
100 g | Mrkev kořen |
500 g | Paprika bílá |
100 g | Petržel kořen |
1 špetka | Petržel nať sušená |
100 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
20 g | řepkový olej |
60 g | Rýže neloupaná (Natural) |
100 g | Smetana zakysaná 12% |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 755,7mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Petržel kořen, Protlak rajčatový sterilovaný, Rýže neloupaná (Natural), Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel nať sušená, řepkový olej, Smetana zakysaná 12% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika bílá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky plněné rýží a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Předem namočíme rýži. |
2 | Omyjeme papriky a zbavíme je stopek tak, abychom mohli vzniklým otvorem odstranit zrníčka a papriky plnit směsí. |
3 | Příprava směsi: Očistíme a nahrubo nastrouháme petržel a mrkev, nadrobno pokrájíme jednu papriku. Zpěníme cibuli na oleji a vložíme připravenou zeleninu a namočenou rýži. Přilijeme vodu v poměru k rýži 1:1 a asi 25 minut dusíme. |
4 | Vmícháme 1 lžíci protlaku, vejce, sekanou petržel a osolíme. |
5 | Hotovou směsí naplníme papriky a naskládáme je do kastrolu v jedné vrstvě. Zalijeme je do poloviny vodou rozmíchanou se zbytkem protlaku, okořeníme bobkovým listem a tymiánem a dusíme na mírném plameni pod pokličkou doměkka (asi 30 minut). |
6 | Hotové papriky vyjmeme a šťávu vydusíme na poloviční množství. Osladíme a dosolíme dle chuti. |
Poznámka
Voda podle potřeby. Podáváme s brambory, knedlíkem nebo pečivem. Na talíři ozdobíme zakysanou smetanou.