Jednoduchý recept

Houskový knedlík s dalamánkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (28%)
ID receptu: 62361

Ingredience

0,5 ks Dalamánek
10 g Droždí
100 g Mléko polotučné
150 g Pšeničná mouka hrubá
1 kávová lžička Sůl
0,5 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 94 kcal
Kilojoule 393kJ
3% Sacharidy 11 g
3% Tuky 3 g
31% Sodík 628 mg
11% Bílkoviny 6 g

Houskový knedlík s dalamánkem postup přípravy receptu:

1

Necháme zkvasit jednu třetinu vlažného mléka s droždím.

2

Do mouky dáme zbylé mléko, vejce, kvásek a trochu soli. V míse vypracujeme těsto. Přidáme na kostičky nakrájený dalamánek a necháme vykynout (asi 45 minut).

3

Pomoučíme vál a těsto zpracujeme do tvaru knedlíku. Šišku vložíme do vroucí osolené vody a přibližně 20 minut vaříme.

4

Knedlík vyjmeme a nakrájíme na přibližně deset koleček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept