Recept

Plátky z hovězího masa se smetanovou omáčkou a hříbky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62365

Ingredience

1 kostka Bujón hovězí
1 ks Cibule
700 g Hříbky čerstvé
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
Vařené maso
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso přední
1 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Jíška
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Plátky z hovězího masa se smetanovou omáčkou a hříbky
2 polévková lžíce Ocet

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 863kJ
5% Sacharidy 18 g
40% Tuky 30 g
47% Sodík 936 mg
49% Bílkoviny 28 g

Plátky z hovězího masa se smetanovou omáčkou a hříbky postup přípravy receptu:

1

Přední hovězí libové maso v celku dáme do kastrólu s vodou, přidáme k němu očištěnou cibuli, kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření a uvaříme ho doměkka. Vaříme ho přibližně 70 minut.

2

Mezitím si očistíme a omyjeme čerstvé hříbky a cibuli. Hříbky pokrájíme na plátky, cibuli nadrobno. Když je maso měkké, vyjmeme ho a vývar scedíme.

3

V hluboké pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, pak přidáme pokrájené hříbky, osolíme je, opepříme a krátce je s cibulí osmažíme. Zalijeme horkým vývarem, přimícháme 2 lžíce octa, přidáme kostku masoxu, když se rozvaří, tak případně dochutíme solí. Vaříme dalších 15-20 minut, až budou houby měkké, občas je promícháme.

4

Mezitím v druhé pánvi uděláme světlou jíšku: rozehřejeme lžíci másla, přisypeme k ní 3 lžíce hladké mouky a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Postupně ji přimícháme k hříbkům a pomalu uvaříme hustou omáčku. Když je jíška rozvařená a omáčka hustá, za stálého míchání přilejeme smetanu. Do omáčky vložíme maso nakrájené na plátky, prohřejeme je 1-2 minuty a servírujeme.

Poznámka

Příloha: houskový knedlík nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept