Plátky z hovězího masa se smetanovou omáčkou a hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky z hovězího masa se smetanovou omáčkou a hříbky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62365 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kostka | Bujón hovězí |
1 ks | Cibule |
700 g | Hříbky čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Vařené maso | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
200 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso přední |
1 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
1 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Jíška | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Plátky z hovězího masa se smetanovou omáčkou a hříbky | |
2 polévková lžíce | Ocet |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 118,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Hříbky čerstvé, Sůl, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Hovězí maso přední, Nové koření celé, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Mrkev kořen, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky z hovězího masa se smetanovou omáčkou a hříbky postup přípravy receptu:
1 | Přední hovězí libové maso v celku dáme do kastrólu s vodou, přidáme k němu očištěnou cibuli, kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření a uvaříme ho doměkka. Vaříme ho přibližně 70 minut. |
2 | Mezitím si očistíme a omyjeme čerstvé hříbky a cibuli. Hříbky pokrájíme na plátky, cibuli nadrobno. Když je maso měkké, vyjmeme ho a vývar scedíme. |
3 | V hluboké pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, pak přidáme pokrájené hříbky, osolíme je, opepříme a krátce je s cibulí osmažíme. Zalijeme horkým vývarem, přimícháme 2 lžíce octa, přidáme kostku masoxu, když se rozvaří, tak případně dochutíme solí. Vaříme dalších 15-20 minut, až budou houby měkké, občas je promícháme. |
4 | Mezitím v druhé pánvi uděláme světlou jíšku: rozehřejeme lžíci másla, přisypeme k ní 3 lžíce hladké mouky a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Postupně ji přimícháme k hříbkům a pomalu uvaříme hustou omáčku. Když je jíška rozvařená a omáčka hustá, za stálého míchání přilejeme smetanu. Do omáčky vložíme maso nakrájené na plátky, prohřejeme je 1-2 minuty a servírujeme. |
Poznámka
Příloha: houskový knedlík nebo vařené brambory.