Pečínka z kachny i pro začátečníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 375 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečínka z kachny i pro začátečníky
Celkový čas: | 375 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 360 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62369 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2500 g | Kachna domácí |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 316,7mg |
Draslík | 915,6mg |
Vláknina | 525,0mg |
Vitamín A | 731,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna domácí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečínka z kachny i pro začátečníky postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 120°C. Dobře očištěnou, vykuchanou kachnu omyjeme (i zevnitř) a vysušíme ji. Osolíme ji jak zvrchu, tak zevnitř a hustě ji posypeme kmínem. Položíme ji do pekáče a pekáč zakryjeme. Poklice musí doonale přilehnout. Pekáč s kachnou vložíme na spodní rošt a necháme kachnu pomalu péct 5.5-6 hodin. Troubu neotvíráme a ani kachnu nebudeme polévat. |
2 | Přibližně 10 minut před dopečením z pekáče odstraníme poklici a troubu zapneme na 200°C. Kachna bude mít krásně křupavou kůžičku a bude mit pod sebou dostatek šťávy s omastkem. |
Poznámka
Ke kachně podáváme nejčastěji houskový nebo bramborový knedlík a červené sladkokyselé zelí. Pokud budete mít dokonale pekáč utěsněný poklicí, nemusíte se bát, že se kachna spálí. Bude dobře upečená, měkká a s dostatkem výpeku na pomaštění přílohy.