Jednoduchý recept

Pečínka z kachny i pro začátečníky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 375 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 360 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62369
Kategorie: Maso

Ingredience

2500 g Kachna domácí
1 polévková lžíce Kmín celý
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

86% Kalorie 1,693 kcal
Kilojoule 7 082kJ
0% Sacharidy 1 g
219% Tuky 164 g
23% Sodík 460 mg
86% Bílkoviny 48 g

Pečínka z kachny i pro začátečníky postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 120°C. Dobře očištěnou, vykuchanou kachnu omyjeme (i zevnitř) a vysušíme ji. Osolíme ji jak zvrchu, tak zevnitř a hustě ji posypeme kmínem. Položíme ji do pekáče a pekáč zakryjeme. Poklice musí doonale přilehnout. Pekáč s kachnou vložíme na spodní rošt a necháme kachnu pomalu péct 5.5-6 hodin. Troubu neotvíráme a ani kachnu nebudeme polévat.

2

Přibližně 10 minut před dopečením z pekáče odstraníme poklici a troubu zapneme na 200°C. Kachna bude mít krásně křupavou kůžičku a bude mit pod sebou dostatek šťávy s omastkem.

Poznámka

Ke kachně podáváme nejčastěji houskový nebo bramborový knedlík a červené sladkokyselé zelí. Pokud budete mít dokonale pekáč utěsněný poklicí, nemusíte se bát, že se kachna spálí. Bude dobře upečená, měkká a s dostatkem výpeku na pomaštění přílohy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept