Velikonoční kůzlecí pečínka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční kůzlecí pečínka
Velikonoční kůzlecí pečínka
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62375 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 322,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 420,0mg |
Vitamín A | 21,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kůzlečí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční kůzlecí pečínka postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 160°C. Kýtu z kůzlete očistíme od blan, omyjeme ji a osušíme. Celou hlavičku česneku (asi 8 stroužků) očistíme, stroužky prolisujeme a promícháme se solí. Slaninu nakrájíme na plátky. |
2 | Celou kýtu potřeme utřeným česnekem, vložíme ji do pekáče na 1/2 plátků slaniny, povrch kýty pokryjeme 2/2 plátků ze slaniny. Pekáč zakryjeme poklicí a vložíme na spodní rošt do trouby. Maso budeme péct pomalu 3-4 hodiny. 1 -2 za hodinu ho polijeme výpekem a otočíme. Přibližně 10-15 minut před dopečením troubu zapneme na 200°C, poklici odebereme a maso pečeme do zlatohněda. |
3 | Kůzlecí pečínku naporcujeme a hned podáváme. |
Poznámka
Tip na přílohu: bramborový knedlík a dušený špenát.