Kopřivová nádivka v kůzlečím hrudí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kopřivová nádivka v kůzlečím hrudí
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62376 |
Kategorie: | Nádivky |
Ingredience
2 kávová lžička | Kmín celý |
1 ks | Kůzlečí hrudí |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl bylinková |
Nádivka | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Játra vepřová |
28 g | Kopřiva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 322,7mg |
Draslík | 411,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 13g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Slanina vepřová, Česnek, Cibule, Játra vepřová, Kopřiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sůl bylinková, Máslo čerstvé, Pepř 4 barev, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kůzlečí hrudí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kopřivová nádivka v kůzlečím hrudí postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 160°C. |
2 | Kůzlečí hrudí omyjeme, osušíme, zevnitř hrudí potřeme rozpuštěným máslem a celé osolíme. |
3 | Připravíme si nádivku: rohlíky pokrájíme na kostky a dáme je do mísy. Očištěnou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Omyté mladé kopřivy, petrželovou nať omyjeme a drobně posekáme. Vepřová játra omyjeme a naškrabeme. Čerstvá vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Žloutky si v misce vymícháme s bylinkovým máslem do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. K rohlíkům nejdříve přidáme utřené žloutky a játra, promícháme, přidáme kopřivy, petrželku, cibuli, česnek, sůl, čerstvě pomletý pepř, zlehka do ní zapracujeme sníh z bílku a nádivku promícháme. Hrudí naplníme nádivkou, uzavřeme ho nerezovými jehlicemi a zvenku kůzlecí hrudí posypeme kmínem. Vložíme ho do pekáče, na hrudí položíme plátky slaniny, pekáč zakryjeme poklicí a dáme do trouby. Pečeme pomalu 3 hodiny. Během pečení přibližně každou hodinu maso polejeme výpekem a obrátíme. 10-15 minut před koncem pečení zvýšíme teplotu na 200°C a pekáč odkryjeme. Hrudí s nádivkou podáváme teplé i studené. |
Poznámka
K nádivce podáváme salát z čerstvé zeleniny a vařené brambory.