Recept

Kopřivová nádivka v kůzlečím hrudí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62376
Kategorie: Nádivky

Ingredience

2 kávová lžička Kmín celý
1 ks Kůzlečí hrudí
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl bylinková
Nádivka
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
300 g Játra vepřová
28 g Kopřiva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 kávová lžička Pepř 4 barev
3 polévková lžíce Petržel - nať
8 ks Rohlíky bílé
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 651 kcal
Kilojoule 2 724kJ
14% Sacharidy 49 g
50% Tuky 37 g
25% Sodík 503 mg
50% Bílkoviny 28 g

Kopřivová nádivka v kůzlečím hrudí postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 160°C.

2

Kůzlečí hrudí omyjeme, osušíme, zevnitř hrudí potřeme rozpuštěným máslem a celé osolíme.

3

Připravíme si nádivku: rohlíky pokrájíme na kostky a dáme je do mísy. Očištěnou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Omyté mladé kopřivy, petrželovou nať omyjeme a drobně posekáme. Vepřová játra omyjeme a naškrabeme. Čerstvá vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Žloutky si v misce vymícháme s bylinkovým máslem do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. K rohlíkům nejdříve přidáme utřené žloutky a játra, promícháme, přidáme kopřivy, petrželku, cibuli, česnek, sůl, čerstvě pomletý pepř, zlehka do ní zapracujeme sníh z bílku a nádivku promícháme. Hrudí naplníme nádivkou, uzavřeme ho nerezovými jehlicemi a zvenku kůzlecí hrudí posypeme kmínem. Vložíme ho do pekáče, na hrudí položíme plátky slaniny, pekáč zakryjeme poklicí a dáme do trouby. Pečeme pomalu 3 hodiny. Během pečení přibližně každou hodinu maso polejeme výpekem a obrátíme. 10-15 minut před koncem pečení zvýšíme teplotu na 200°C a pekáč odkryjeme. Hrudí s nádivkou podáváme teplé i studené.

Poznámka

K nádivce podáváme salát z čerstvé zeleniny a vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept