Milánská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Milánská omáčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62380 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 145 kcal
Kilojoule 608kJ
2% Sacharidy 7 g
14% Tuky 11 g
20% Sodík 395 mg
12% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 370,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny řepkový olej, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Milánská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, spaříme vařící vodou, oloupeme zbavíme je zrníček. Nakrájíme a krátce podusíme na oleji na zpěněné cibulce. |
2 | Na nudličky nakrájíme šunku, nasekáme bazalku, přidáme k rajčatům, osolíme, promícháme a krátce povaříme. |