Recept

Marinovaná grilovaná předvařená žebírka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62391

Ingredience

Marináda
3 polévková lžíce Cukr třtinový
2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
250 g Kečup
6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
6 stroužek Česnek
Vařená žebírka
2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
6 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Sůl
2 kg Vepřová žebra
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

84% Kalorie 1,650 kcal
Kilojoule 6 902kJ
9% Sacharidy 34 g
172% Tuky 129 g
53% Sodík 1 g
148% Bílkoviny 83 g

Marinovaná grilovaná předvařená žebírka postup přípravy receptu:

1

Připravíme si marinádu: očistíme a nadrobno pokrájíme 6 stroužků česneku. V míse smícháme kečup s pikantní hořčicí a olejem. Přidáme pokrájený česnek, olej, pepř, sojovou omáčku a cukr. Znovu marinádu promícháme.

2

Omytá masitá žebírka rozsekneme na menší kusy (asi po 3 žebrech), omyjeme je, vložíme do hrnce s vodou, přidáme očištěnou celou cibuli, nové koření, bobkový list, celý pepř a sůl. Vodu se žebry přivedeme k varu a pomalu je vaříme 45 minut. Pak je z vody vyjmeme, osušíme a naložíme na 1.5 hodiny do marinády.

3

Gril předehřejeme na střední teplotu. Žebra během grilování potíráme marinádou. Grilujeme je 10-15 minut. Žebra osolíme podle chuti až po grilování. Dobrou chuť.

Poznámka

K žebírkům podáváme chleba, grilované papriky a rajčata.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept