Marinovaná grilovaná předvařená žebírka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná grilovaná předvařená žebírka
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62391 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Marináda | |
---|---|
6 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
250 g | Kečup |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
Vařená žebírka | |
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
6 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 kg | Vepřová žebra |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 405,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 119,1mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Pepř cayenský, Bobkový list, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Vepřová žebra, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kečup, Olej olivový extra panenský, Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaná grilovaná předvařená žebírka postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si marinádu: očistíme a nadrobno pokrájíme 6 stroužků česneku. V míse smícháme kečup s pikantní hořčicí a olejem. Přidáme pokrájený česnek, olej, pepř, sojovou omáčku a cukr. Znovu marinádu promícháme. |
2 | Omytá masitá žebírka rozsekneme na menší kusy (asi po 3 žebrech), omyjeme je, vložíme do hrnce s vodou, přidáme očištěnou celou cibuli, nové koření, bobkový list, celý pepř a sůl. Vodu se žebry přivedeme k varu a pomalu je vaříme 45 minut. Pak je z vody vyjmeme, osušíme a naložíme na 1.5 hodiny do marinády. |
3 | Gril předehřejeme na střední teplotu. Žebra během grilování potíráme marinádou. Grilujeme je 10-15 minut. Žebra osolíme podle chuti až po grilování. Dobrou chuť. |
Poznámka
K žebírkům podáváme chleba, grilované papriky a rajčata.