Rajčatovo- paprikový salát se slaným přírodním sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatovo- paprikový salát se slaným přírodním sýrem
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62392 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika oranžová |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
8 ks | Rajčata |
150 g | Sýr balkánský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 44,5mg |
Draslík | 871,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurka salátová, Paprika zelená, Pepř bílý, Rajčata, Sýr balkánský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Paprika oranžová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatovo- paprikový salát se slaným přírodním sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme zralá masitá rajčata, salátovou okurku, oranžovou a zelenou papriku. Papriky rozkrojíme, odstraníme jadřince, nakrájíme je na proužky široké asi 1cm a dáme je do mísy. Přidáme na osminky pokrájená rajčata. Okurku podélně rozkrojíme, nakrájíme plátky (půlměsíčky). Očištěnou cibuli rozkrojíme na polovinu a též ji nakrájíme na tenké plátky. K paprikám do mísy přidáme okurku, cibuli, zeleninu posypeme bílým pepřem, pokapeme olivovým olejem a promícháme. |
2 | Těsně před servírováním salát posypeme rozdrobeným balkánským sýrem. |