Rajčatový salát s řeřichou a čekankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový salát s řeřichou a čekankou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62395 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Čekanka |
10 g | Olej olivový |
250 g | Rajčata |
1 špetka | Řeřicha |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 77 kcal
Kilojoule 324kJ
2% Sacharidy 9 g
6% Tuky 5 g
20% Sodík 396 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 510,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Rajčata, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový salát s řeřichou a čekankou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostky a promícháme s na proužky nakrájenou čekankou. |
2 | Přidáme olivový olej a osolíme. |
3 | Na talířku před podáváním posypeme řeřichou. |